به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه تکزاس به سرپرستی پیتر استراسر با استفاده از نانو ذرات پلاتین و هسته مس و کبالت (cobalt)، ماده کاتالیزوری را ساختند که توانایی کاهش اکسیژن را تاحد چشمگیری دارد و می تواند به طور ریشه ای فناوری پیل های سوختی هیدروژنی را دگرگون کند.
براساس گزارش ساینس دیلی، پیل های سوختی هیدروژنی به روشی ساخته می شوند که توانایی ترکیب هیدروژن و اکسیژن را دارند. از انرژی که در این واکنش بدست می آید این پیل ها می توانند برق تولید کنند.
در نیمه پیل یک الکترود یک الکترون اکسیژن را بدست می آورد و به این ترتیب از میزان اکسیژن کم می شود. در نیمه دیگر پیل هیدروژن یک الکترون اکسیژن را آزاد می کند. این دو قسمت پیل توسط یک غشای پلیمری که امکان حرکت کنترل شده این مواد شیمیایی را دارد، از هم جدا می شوند.
در این فرایند الکترودها باید واکنش ها را کاتالیزه کنند. به مدت 10 سال ماده اولیه ای که برای الکترودهای کاهنده اکسیژن انتخاب می شد، پلاتین بود. اکنون این تیم تحقیقاتی ماده جدیدی را توسعه داده اند که از پیوند پلاتین، مس و کبالت که روی یک صفحه کربنی به شکل نانو ذرات قرار گرفته اند، تشکیل شده است.
این ماده کاتالیزور تاحد چشمگیری می تواند اکسیژن را کاهش دهد و بنابراین پیل سوختی که دارای این الکترود جدید است می تواند برق بیشتری تولید کند.
نظر شما